MEMENTO MORI: SOOCANJE Z UMRLJIVOSTJO

Študentje kognitivne znanosti v sodelovanju z ekipo SiNAPSE v letošnji sezoni združujemo dogodke Hvala za nevrone s SiNAPSINIMI seminarji. Vabimo vas na prvi dogodek, ki bo potekal v torek, 7. 1. 2020, ob 19.00 v Atriju ZRC.

Tema srečanja je doživljanje in osmišljanje lastne umrljivosti. Ali razmišljanje o umrljivosti nujno vodi v trpljenje, tesnobo in nihilizem? Ali nam lahko soočanje z minljivostjo pomaga zaživeti na bolj avtentičen način? Kakšno vlogo imata pri tem eksistencialna terapija in čuječnost? Kaj nam lahko povedo ljudje, ki so z umirajočimi v stiku na dnevni ravni?

Takšnih in podobnih vprašanj se bomo lotili z različnih vidikov, od filozofskega pa vse do nevroznanstvenega, pri tem pa nam bodo pomagali izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič, doc. dr. Sebastjan Vörös, prof. dr. Zvezdan Pirtošek in dr. Urška Lunder.

Sebastjan Kristovič je profesor in terapevt, ki se ukvarja z logoterapijo in eksistencialno analizo. Sebastjan Vörös je docent na Oddelku za filozofijo ljubljanske Filozofske fakultete in se ukvarja predvsem z epistemologijo, filozofijo znanosti, fenomenologijo ter filozofijo religije. Zvezdan Pirtošek je nevrolog in predstojnik Katedre za nevrologijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, Urška Lunder pa je specializirana zdravnica paliativne medicine.

Prisrčno vabljeni! Dogodek je brezplačen in prost za vse.

Povezava do Facebook dogodka